Paras ilmanviilennin ilman poistoputkea

Mitä helteisempi kesä, sitä enemmän siitä kuulee puhuttavan. Tässäkin pätee monesti vanha huulenheitto, että siitä puhe mistä puute! Ja tällä kertaa puhutaan siis ilmanviilentimistä, ja siitä mitä ne oikeastaan ovat ja miksi kaikki haluavat niitä vuodesta toiseen. Kerrostaloasujille moiset koneet ovat aiemmin tuottaneet harmaita hiuksia, mutta hiljalleen aika ja kehitys ovat tehneet tehtävänsä. Lue pidemmälle, että miten!

Parhaat ilmanviilentimet ilman poistoputkea

Philips AMF220/15 3-in-1 ilmanviilennin, tuuletin ja ilmanpuhdistin

philips-3-in-1-ilmanviilennin

Osta omasi tästä!

Tämä 4,9kg painava näppärä ja tyylikäs laite puhdistaa huoneet, joiden koko on enintään 42 m². Itse tuotteen mitat (PxLxK): 25 x 25 x 59 cm. Laitteen HEPA-suodatin puhdistaa ilman, poistaa virukset, allergeenit ja epäpuhtaudet, ja 350° pyörivä tuuletin jakaa puhtaan ilman joko raikkaan viileänä tai lämmitettynä tuulahduksena. Virussuodattimen taso 98,5% ja bakteerien suodatustaso 99%.

Kaikkinensa erittäin älykäs 3-in-1 laite, joka raikastaa kotiasi ja pitää sisäilman terveellisenä ja viileänä, mikäli niin haluat. Nykyään monissa ilmanviilentimissä saattaa olla mukana myös ilmaa puhdistavat ominaisuudet, ja tässä laitteessa niistä otetaan hienosti hyöty irti. Samassa paketissa saat siis kotiisi raikkautta, hygieenisyyttä ja raikastavaa, viileää ilmaa keskellä kesää kuumina hellepäivinä, ja mikäs sen mukavempaa!

Mikamax Desk Air Cooler

Mikamax Desk Air Cooler

Tsekkaa hinta ja osta omasi tästä!

Tässä pienikokoisessa ja kevyessä pöytäilmanjäähdyttimessä on 380 ml: n vesisäiliö. Ja kun sanon että pienikokoinen ja kevyt, niin todella tarkoitan sitä! Laite itsessään on nimittäin vain 685g painoinen ja mitoiltaan 8x13x17cm. Desk Air Cooleria voidaan käyttää normaalina ilmanpuhdistimena, ilmanjäähdyttimenä ja normaalina tuulettimena. Se on kannettava ja toimii USB: n kautta.

Tämä on mahdottoman näppärä laite vaikkapa työpöydälle kuumina päivinä, sillä toimii tosiaan USB:n kautta. Tämän kaltaista laitetta ei ole tarkoitettu isojen huoneiden viilentämiseen, vaan nimenomaan paikallisena apuna pienellä alueella ja kohdistetusti. Koska tämä laite on kannettava, kevyt ja erittäin helposti siirreltävä, on se ihanteellinen joko pieneen kotiin tai työpaikalle, tai miksipä ei vaikka niiden välillä kuljetettavaksi!

Nedis Siirreltävä Air Cooler 3L

NEDIS Siirreltävä Ilmanviilennin

Siirreltävä ilmanviilennin joka on täydellinen ratkaisu, jos tarvitset tavallista puhallinta voimakkaampaa ja tehokkaampaa ilmavirtaa eikä tilassa ole avattavia ikkunoita tai et halua porata paikkaa ilmastoinnin poistoputkelle. Mukana tulee kaksi jääpakkausta, jotka tehostavat viilennystä ja Automaattinen ilmavirran suunnanvaihto, joka jakaa viileää ilmaa tasaisesti koko huoneeseen. Yllättävän kevyt mutta tukeva siirreltäväksi laitteeksi, varsinkin isompiin LVI-laitteisiin verrattuna.

Koska ilmanviilennin puhaltaa huoneilmaan kosteaa ilmaa, ei sen johdosta tarvi kärsiä kuivasta huoneilmasta tai siitä johtuvista silmä- tai iho-ongelmista. Tämä laite on lisäksi kauko-ohjattava ja toimii myös ajastimella, joten käyttö on suunniteltu mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi ja monipuoliseksi! Siinä on säädettävä nopeus sekä pelkkä tuuletustoiminto, ja ajastintoiminnon avulla jäähdytin sammuu automaattisesti esimääritetyn ajan kuluttua.

AD 7919 minikokoinen ilmanviilennin

AD 7919 mukaanotettava ilmanviilennin

Kompakti tehopakkaus, joka jäähdyttää, puhdistaa ja kosteuttaa huoneen ilmaa. Adler ilmanjäähdytin 3-in-1 7919 saa virtansa USB- tai 4 x AA-paristosta ja jonka avulla voit laskea todettua lämpötilaa vaikkapa työpaikallasi, jolloin työntekoon on helpompi ja mukavampi keskittyä. Kun otetaan huomioon laitteen huomattavan kompakti koko 178x125x200mm, on sen tehokkuudelle kuitenkin nostettava hattua!

Laitteen tuottama ilmavirta on jopa 60m3 / h, ja 500 ml vesisäiliö kestää käytössä yllättävän pitkään vedenkulutuksen ollessa laitteella n. 50ml / h. Laite saa virtansa joko USB-kaapelista tai 4x AA-paristosta, jotka eivät kuulu pakkaukseen mukaan. Laitteessa on lisäksi tyylikäs LCD näyttö ja näppärä kantokahva! Teho 5 W, 2 eri tuulennopeutta ja ajastin 1-12 tuntia.

Mikä on ilmanviilennin ja mitä poistoputki tarkoittaa?

Ilmanviilentimestä puhuttaessa puhutaan siis laitteesta joka ei käytä jäähdytinnesteitä niin kuin esim. ilmastointilaitteet, vaan ilmanviilennin käyttää vain ihan puhdasta vettä. Laite nimensä mukaisesti viilentää ilmaa haihduttamalla huoneilmaan viileää vettä. Monissa ilmanviilentimissä on vielä mahdollista tehostaa vaikutusta lisäämällä vesisäiliöön jääpaloja. Ilmastointilaitteissa on yleensä lisänä erillinen poistoputki, jolla kuuma ilma ohjataan viilennettävästä tilasta ulos.

Erilaisista viilentimistä saa ilman muuta parhaiten tehot ja hyödyt irti, kun etukäteen ottaa selvää mitä eroa eri laitteilla on keskenään, ja hahmottaa omat tarpeensa. Tässä yhteydessä on hyvä huomioida tuleeko laite pitkäaikaiseen vai hetkittäiseen käyttöön, kotiin vai vaikkapa mökille missä käydään vaan silloin tällöin, ja onko viilennystä kaipaava tila kuinka suuri tilavuudeltaan.

Aika perussääntönä ilmanviilentimienkin kanssa tulisi muistaa, että laite tarvitsee yleensä verkkovirtaa, ja että tietyn kokoinen laite voi viilentää vain tietyn verran neliöitä, joten jättimäistä kisahallia ei kannata edes haaveilla jäähdyttävänsä markkinoiden pienimmällä liikuteltavalla viilentimellä. Kauppojen hyllyillä onneksi näkee vuodesta toiseen enemmän ja enemmän viilenninvaihtoehtoja, joten nykypäivänä uskaltaa jo väittää että jokaiseen tarpeeseen kyllä löytyy oikea laite.

Kolme asiaa, jotka sinun tulee tietää hankkiessasi ilmanviilennintä ilman poistoputkea

Ensimmäinen huomion arvoinen asia ilmanviilennintä hankkiessa on ehdottomasti ilmavirta: mitä kovempaa laite ilmaa puhaltaa ja kierrättää, eli luo ilmavirtaa, niin sen parempi. Toinen seikka on nimenomaan ilmavirrasta johtuva äänen voimakkuus. Monissa laitteissa äänenvoimakkuus puhalluksen johdosta voi nousta yllättävän kovaksi, vaikkakin nykyään valmistajat pyrkivät jo mahdollisimman hyvään tasapainoon laitteiden tehojen ja metelin suhteen.

Kolmas seikka on joissakin viilentimissä mukana oleva tai lisäksi ostettava jääsäiliö. Kuten aiemmin jo todettu, on viileä vesi ilmanviilentimessä hyvä asia, mutta ehkä sanomattakin selvää että jää on vielä parempaa. Se pitää jo olemassaolevan veden pidempään viileänä ja sulaessaan tuottaa vain lisää kylmää vettä. Mitä kylmempää vettä laite huoneeseen haihduttaa, sen viileämmäksi huone muuttuu.

Poistoputkettomien ilmanviilentimien hyödyt

Kun lähdetään miettimään poistoputkettomien ilmanviilentimien hyötyjä, on ehdottomasti mainittava ainakin helppo siirreltävyys; voit sijoittaa laitteen aikalailla minne tahansa missä on saatavilla verkkovirtaa. Laite on myös äärettömän helppo asentaa käyttökuntoon, kun täytetään vain säiliö vedellä, lyödään johto seinään ja painetaan virrat päälle! Monesti ilmanviilentimet ovat myös edullisempia kuin varsinaiset ilmastointilaitteet.

Poistoputkettomien ilmanviilentimien huolto ja ylläpito on olematonta verrattuna suuriin ilmastointilaitteisiin, eli yleensä ongelmien selvittäminen tai laitteen käyttövalmiuden varmistaminen on nopeaa, halpaa ja helppoa, ja siitä selviää ihan käyttäjä itse ilman kalliita huoltofirmoja. Nykypäivänä myös toivottu ominaisuus on kestävämpi kulutus ja pienempi hiilijalanjälki. Ilmanviilennin ei käytä jäähdytinnesteitä joista vapautuisi haitallisia kaasuja, eli käyttö on puhtaampaa, energiatehokkaampaa ja turvallisempaa.

Poistoputkettomien ilmanviilentimien huonot puolet

Jos huonoja puolia mietitään, on painavin seikka ilmanviilentimien kanssa varmasti se, että ne eivät sovi kovin järkevästi jo valmiiksi kosteaan ilmastoon. Yksinkertaisesti sanottuna kun ilma on jo kosteaa, ei laite pysty haihduttamaan enää enempää kosteutta ilman että siitä olisi jo haittaa. Ilmanviilentimet sopivatkin siis parhaiten käytettäväksi normaalisti kuivassa ilmastossa.

Lisäksi on hyvä huomioida että ilmanviilentimet sopivat parhaiten yhden huoneen tai pienen tilan jäähdyttämiseen – eivät koko kotiin. Pienemmissä ilmanviilentimissä tehot ovat yksinkertaisesti heikompia kuin suuremmissa LVI-keskusyksiköissä, joten tilojen koko on otettava ihan erilailla huomioon että touhussa olisi järkeä. Ilmanviilennin on myös melko hidas tapa viilentää huone. Vesisäiliötä tulee tarkkailla jotta laite voi olla tehokkaasti päällä esim. koko päivän.