Paras tuuletin

Kesähelteiden saapuessa jopa tuuletinkauppa käy tavanomaista kuumempana. Syy tuulettimien suosioon on itsestäänselvyys: sopiva tuuletin tuo helpotusta hiostaviin helteisiin ja viilentää sisätiloja. Hyvä tuuletin parantaa yöunia, jos sitä käytetään yöaikaan, ja pitää mielen virkeänä myös päiväsaikaan. Sopivan tuulettimen löytäminen voi olla kuitenkin hankalaa. Tässä jutussa kerromme muutamista tuuletinvaihtoehdoista, joihin kannattaa tutustua.

Ilmanviilennin.comin parhaimmat tuulettimet

Mikamax Desk Air Cooler

Mikamax Desk Air Cooler

Osta omasi tästä!

Tämä Mikamaxin laite on kompaktisti muotoiltu ja kevyt monitoimituuletin, joka hoitaa taloutesi ilmanpuhdistuksen ja -vaihdon sekä tuuletuksen samassa paketissa. Tuuletin painaa vain 0,683 kg ja siinä on kahva, jolla laitetta voi siirtää haluamalleen paikalle. Siinä on 380 ml:n vesisäiliö. Laite on langaton ja se voidaan ladata vaivattomasti pelkällä USB-johdolla.

Mikamax Desk Air Cooler -monikäyttötuuletin maksaa arviolta 78,82 euroa, mikä on varsin edullinen hinta suhteutettuna laitteen sisältämiin erilaisiin ominaisuuksiin ja toimintoihin. Sen koko on 8 x 13 x 17 cm ja se painaa alle 1 kg. Mikamax Desk Air Cooler on valmistettu kestävästä silikageelistä, joka tekee laitteesta vedenkestävän ja turvallisen käyttää.

Sensotek – ST 150 Mini Fan

sensotek tuuletin

Osta omasi tästä!

Sensotekin sarjaan kuuluva minipöytätuuletin on edullinen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat pitää työ- tai toimistotilat viileinä. ST 150 ladataan erillisen latausaseman avulla ja tuuletin viilentää käyttäjäänsä täydellä latauksella jopa 4 tuntia. Tuuletin on korkeudeltaan 27,4 cm ja halkaisijaltaan 17,5 cm eli ei ole pelkoa siitä, että minipöytätuuletin veisi liikaa tilaa työpöydältä.

Sensotekin tuuletin maksaa arviolta 48 euroa. Sen teho on enimmillään 5 W ja se on lähes äänetön. Siinä on hintaansa ja kokoonsa nähden monia hyödyllisiä toimintoja, kuten neljä eri nopeusasetusta, mahdollisuus kääntää tuuletinta sekä langattomuus, minkä ansiosta ST 150 -minipöytätuuletinta voi käyttää täydellä teholla jopa 4 tuntia missä tahansa tilassa.

Sensotek – ST 200 Mini Tower Fan

sensotek st200 tuuletin

Osta omasi tästä!

 

Sensotekin ST 200 -minitornituuletin on loisto vaihtoehto käyttäjälle, joka haluaa pitää tuulettimen aina lähellä itseään. Tuuletin on kokoon taitettuna korkeudeltaan vain 33 cm ja halkaisijaltaan 11 cm ja se painaa 1,2 kg. Se on siis hyvin kevyt ja pieni, mutta pienestä koostaan huolimatta ST 200 tarjoaa jopa 40 W tehoa eli kyseessä on varsinainen pikkujättiläisten kuningas!

ST 200 -minitornituuletin on ihanteellinen kotitoimiston työpöydälle. Siinä on kolme nopeusasetusta ja säätötoiminto, jolla voi muuttaa laitteen ilmanvaihtoa. Sen lisäksi ST 200:ssa on helppokäyttöinen ohjauspaneeli, mikä tekee sen käytöstä vaivatonta. Sensotek – ST 200 Mini Tower Fan -minitornituuletin maksaa arviolta 70 euroa, mutta sen tehokkuus ja ominaisuudet tekevät siitä hintansa väärtin.

Gelia Kylmän ilman puhallin

Gelia tuuletin

Osta omasi tästä!

Tämä Gelia -tuuletin on valkoinen teleskooppijalustalla varustettu tuuletin. Sen jalan koko on 450×450 mm ja laite on kokonaisuudessaan korkeudeltaan 1200 mm. Teleskooppijalustalla varustetussa tuulettimessa on kolme nopeusasetusta (kiinteä, oskilloiva ja pystysuunta), helppokäyttöinen ohjauspaneeli ja hiljainen moottori, joiden ansiosta sen käyttö on helppoa ja mielekästä. Hinnaltaan se on myös kohtuullinen, arviolta noin 34,70 euroa.

Gelia Kylmän ilman puhaltimen käyttöteho on 45 W ja jännite 230 V. Se tarjoaa näin ollen hintaansa nähden hyvää tehoa ja viilennystä myös kuumimmilla kesähelteillä. Matalan äänenvoimakkuutensa ansiosta se soveltuu myös tiloihin, joihin halutaan hiljaista mutta tehokasta tuuletusta. Helppokäyttöinen ohjauspaneeli takaa yksinkertaisen ja vaivattoman tuulettimen käytön, minkä ansiosta se soveltuu kaikille käyttäjille.

Gelia tornituuletin

Gelia tornituuletin

Osta omasi tästä!

Tämä Gelia tornituuletin on malliltaan kapeahko, mikä tekee siitä varsinaisen tilaihmeen. Sen korkeus on 803 mm ja halkaisija 137 mm. Se on myös kevyt, sillä se painaa vain 2,1 kg. Tornituulettimessa on kolme nopeusasetusta. Tuuletin puskee ilmaa joko yhteen suuntaan tai sitten kääntyvästi. Hiljaisuutensa (55,39 dB) ansiosta se soveltuu vaikkapa työhuoneeseen tai nukkumakamariin.

Gelia tornituuletin maksaa arviolta 54,50 euroa. Hintaansa nähden tornituuletin on kuitenkin tehokas (40 W) ja viilentää myös kovemmilla helteillä. Kevyen ja ohuen rakenteensa ansiosta tornituuletin on helppo liikuttaa huoneesta toiseen aina tarpeen mukaan eikä se vie paljoa tilaa. Sen lisäksi tornituulettimen latausjohto, joka on 160 cm pitkä, voidaan säilöä tuulettimen sisälle, mikä tekee laitteen säilyttämisestä vaivatonta.

Gelia pöytätuuletin

Gelia pöytätuuletin

Osta omasi tästä!

Tässä on tuulettimien klassikko, joka on sekä edullinen että tehokas. Pöytätuulettimesta löytyy kaksi nopeusasetusta. Tuuletin voi puhaltaa joko yhteen tiettyyn suuntaan tai sen voi asettaa kääntymään vasta- tai myötäpäivään, jolloin myös suuremmankin tilan viilentäminen onnistuu helposti ja vaivattomasti. Laite maksaa arviolta noin 26,70 euroa, mikä tekee siitä houkuttelevan huokean vaihtoehdon.

Gelia pöytätuuletin on halkaisijaltaan 230 mm ja sen ritilä on 280 mm. Sen korkeus on 300 mm. Laiteen teho on 30 W ja jännite 230 V. Gelia pöytätuuletin on näppäränkokoinen, minkä ansiosta se mahtuu hyvin tilaan kuin tilaan. Se on myös kätevä siirtää juuri tarvitsemaasi paikkaan. Väriltään se on valkoinen.

Tuulettimia on monenlaisia

  • Tuulettimien perusominaisuuksia ovat erilaiset nopeusasetukset (yhteen suuntaan puhaltava tai kääntyvä tuuletus) ja johdollisuus. Nykyaikana kuluttajille tarjotaan kuitenkin myös langattomia tuulettimia.
  • Tämä tarkoittaa sitä, että tuuletinta voi käyttää täydellä latausajalla jopa usean tunnin ajan ilman että tuuletin on kiinni pistorasiassa. Käyttäjän on vain muistettava ladata tuuletin täyteen ennen tuulettimen käyttöä.
  • Pöytätuulettimien lisäksi markkinoilla on tarjolla eri kokoisia ja muotoisia tuulettimia. Esimerkiksi kapeat tornituulettimet ovat usein myös kapeita, minkä ansiosta niitä on helppo siirtää huoneesta toiseen.
  • Ne eivät myöskään vie paljoa tilaa verrattuna perinteisiin pöytätuulettimiin. Tämän lisäksi tuulettimet poikkeavat ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan.
  • Yksinkertaisimmat tuulettimet maksavat vähän päälle 20 euroa, kun taas monitoimituulettimet voivat maksaa lähes 100 euroa.
  • Ei liene liioittelua sanoa, että tuuletin on paljolti omistajansa näköinen. Jotkut kuluttajat pärjäävät yksinkertaisella pöytätuulettimella, kun taas jotkut kuluttajat vaativat tuulettimelta enemmän ominaisuuksia. Toiset arvostavat tuulettimen edullisuutta, kun taas toisille halpa tuuletin ei kelpaa. Onkin siis paljolti kuluttajan omista tarpeista ja haluista kiinni, mikä tuuletin soveltuu hänelle kaikkein parhaiten.

Kesäkuumalla on hyvä pitää tuuletinta päällä öisinkin.

  • Kun makuuhuoneen lämpötila pysyy viileänä ja miellyttävänä, myös unenlaatu paranee. Sopiva tuuletin edistääkin omalta osaltaan hyvinvointia. Tuulettimen viileyden lisäksi on syytä kiinnittää huomiota myös sen äänekkyyteen. Vaikka muuten tehokas tuuletin soveltuisikin päivittäiseen käyttöön, se ei välttämättä sovellu makuuhuoneeseen tai herkkäunisille sen meluisuuden vuoksi. Siksi tuuletinta valitessa kannattaa huomioida tuulettimen äänenvoimakkuus.
  • Sopiva tuuletin on myös energiatehokas. Energiatehokas tuuletin vähentää merkittävästi talouden energiankulutusta, jolloin tuuletuksen osuus sähkölaskusta pienenee.
  • Pienemmän energiankulutuksen lisäksi energiatehokas tuuletin on myös ympäristöä vähemmän kuormittavampi vaihtoehto, jolloin se soveltuu myös ekologisesti ajattelevalle kuluttajalle.
  • Energiatehokkaat tuulettimet soveltuvat myös ympärivuorokautiseen käyttöön, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää sekä päivä- että yöaikaan aina tarpeen mukaan.