Paras siirrettävä ilmastointilaite

Olemme saaneet kuulla, ja myös itse kokea, että ilmasto on muuttumassa. Sen seurauksena kesät muuttuvat entistä kuumemmiksi, mikä osaltaan tekee elämästämme tukalaa helteiden kestäessä pitkään. Onneksi kaupoissa on jo tarjolla monenlaista ilmastointilaitetta näiden mahdollisten kuumien koitosten varalle. Tässä artikkelissa käsittelemme niitä tarkemmin.

Parhaat siirrettävät ilmastointilaitteet 2023

Electrolux ChillFlex Pro Cooling

electrolux siirrettävä ilmastointilaite

Osta omasi tästä linkistä!

 

Tämä 31,5 kg painoinen, erinomaisen jäähdytystoiminnon omaava ilmastointilaite Electrolux ChillFlex Pro Cooling, on näppärästi siirrettävissä paikasta toiseen pyöriensä avulla. Laite on suunniteltu käytettäväksi enintään 40 m² kokoisessa huoneessa. Laitteen kaukosäätimellä voit valita tuulettimelle itsellesi sopivan tason; automaattinen, korkea, keskitaso tai matala. Laitteen energialuokka on A.

Electrolux ChillFlex Pro Cooling-ilmastointilaite jäähdyttää ilmaa tehokkaasti samalla kuluttamalla mahdollisimman vähän energiaa. Optimaalisen lämpötilan lisäksi laite mahdollistaa myös puhtaamman ja terveellisemmän sisäilman. Tämä ilmastointilaite käyttää myös huomattavasti ympäristöystävällisempää kylmäainetta R290 kuin perinteiset ilmastointilaitteet. Laite sisältää myös esimerkiksi 24 tunnin ajastimen, automaattisen virrankatkaisun, automaattisen lämpötilasäädön sekä nukkumistilan. Melutaso on 64 dB.

EEESE Alba

eeesee alba ilmastointilaite

Osta omasi tästä!

Siirrettävä Eeese Alba -ilmastointilaite on energiatehokkuudeltaan A-merkitty. Se pitää huoneet mukavina ja jäähdytettynä tarpeen mukaan. Tämä ilmastointilaite on varustettu ikkunasarjalla asennusta varten. Molemmin puolin olevat kahvat tekevät 21kg painavan laitteen siirtämisestä helppoa. 24 tunnin ajastin on mahdollista asettaa aloittamaan jäähdytys etukäteen, jotta huone on sopivan viileä silloin kun sitä tarvitaan. Laitetta voidaan ohjata kosketusnäytöllä tai kaukosäätimellä.

Eeesee Alba-ilmastointilaite on suunniteltu alentamaan tehokkaasti lämpötilaa jopa 20 m²:n tilassa. Lisäksi laitteessa on ilmaisin, joka ilmoittaa, kun vesisäiliö on täynnä. Laite sisältää myös pestävän suodattimen. Laitteen kylmäaineena toimii ympäristöystävällinen R290, joka on myrkytön ja ei tuhoa otsonikerrosta, sillä sen ilmanlämpenemispotentiaali on 3. Erikoisominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi WiFi-yhteys, joka mahdollistaa laitteen ohjaamisen kätevästi matkapuhelimen avulla.

WOODS AC Cortina Silent 12K WiFI

WOODS AC Cortina Silent ilmastointilaite

Osta omasi tästä!

Siirrettävän ilmastointilaitteen Woods Cortina 12K Silentin viilennyskapasiteetti on 12000 BTU ja toiminta-alue on enintään 35m². Laite painaa noin 33kg, mutta se on helposti siirreltävissä kahvojen sekä laitteen alla olevien pyörien avulla. Laitteessa on kolme tuulettimen nopeutta, joko manuaalisesti valittavana tai Auto-tila, joka valitsee kolmesta puhaltimen nopeudesta lämpötilaan juuri sen sopivimman.

Woods Cortina 12K Silent-ilmastointilaite sisältää halutun lämpötilan säätö-toiminnon asteikolla +17C – + 30C. Lämpötila on helppo tarkistaa laitteen näytöltä. Lisäksi valittavissa on neljä toimintatilaa: viilennys-, kosteudenpoisto-, tuuletus- sekä ekotila. Laite on varustettu ympäristöystävällisellä kylmäaineella. Sisältää myös automaattisen uudelleenkäynnistystoiminnon ja kytkee myös päälle edelliset asetukset sähkökatkon sattuessa. Mukana myös kaukosäädin ja pestävä/imuroitava karkea suodatin.

EEESE Nora

EEESE Nora siirrettävä ilmastointilaite

Osta omasi tästä!

Tyylikkäästi muotoiltu Eeese Nora-ilmastointilaite sopii skandinaaviseen sisustukseen. Laite on varustettu pyörillä, joten se on helppo nopeasti ja joustavasti siirtää sinne, missä sitä eniten tarvitaan. 4-suuntainen ilmanohjaus jakelee jäähdytettyä ilmaa halutun suunnan mukaan. Laitteen suodatin on helppo puhdistaa ja pestä. Mukana on ikkunasarja nopeaan asennukseen sekä jouhevasti toimiva kaukosäädin laitteen ohjailuun.

Eese Nora-ilmastointilaite on suunniteltu käytettäväksi 18-35 m² kokoiseen tilaan. Sen jäähdytysteho on 12000 BTU/t (3520 W) ja energiatehokkuus (EER) luokka on A 2.61. Kylmäaineena toimii ekologinen R290. Laitteen desibelitaso on maksimissaan 65, ja sitä voidaan käyttää myös ilmankuivaimena. Laite sisältää myös 24 tunnin ajastimen sekä Sleep-tilan.

WOODS AC Milan 9K Smart Home

WOODS AC Milan siirrettävä ilmastointilaite

Osta omasi tästä!

Siirreltävä ja kompakti ilmastointilaite Woods AC Milan 9K Smart Home pystyy alentamaan kuumaa lämpötilaa nopeasti ja tehokkaasti. Mukana tulee myös ikkunatiivistesarja, sillä lämmin ilma johdetaan ulos ikkunasta poistoputken kautta. Laitteen käyttölämpötila-alue on 17- 35 °C. Laitetta on mahdollista käyttää myös kahdella eri tuulettimen nopeudella, mikä mahdollistaa sen mukauttamisen helposti erilaisiin jäähdytystarpeisiin.

Woodss AC Milan 9K Smart Home-ilmastointilaite on pienestä koostaan ja yksinkertaisesta suunnittelusta huolimatta tehokas peli ja se voi jäähdyttää jopa 26 m² alueen. Lisäksi digitaalinen kosketuspaneeli tekee sen käytöstä helppoa. Ilmastointilaite sisältää ilmaletkun ja ikkunasarjan. Laitteen melutaso on vain 53 dB ja paino 24kg.

Ilmastointilaitteet tuovat apua kesän helteisiin

Ilmastonmuutos on vääjäämättä käynnissä ja sitä on turha enää yrittää kieltää. Sen seurauksena talvet lauhtuvat, mutta myös kesät muuttuvat entistä kuumemmiksi. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat jo hirmuhelteet, joita on havaittu sellaisissakin maissa missä niitä ei ole ennen tavattu. Tämän kaiken seurauksena elämä käy tukalammaksi, etenkin sisätiloissa työskennellessä tai muuten vapaa-aikaa viettäessä. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse kituutella pelkän perinteisen tuulettimen varassa.

Markkinat ovat isot

Markkinoilla on nykyään tarjolla jo jos minkälaista ilmastointi- ja viilennyslaitetta. Siirrettävän ilmastointilaitteen jäähdyttämisen avulla ilmaa pystytään nopeasti ja helposti jäähdyttämään. Ilman viilentyminen tapahtuu laitteen sisällä, mekaniikassa olevan kylmälaitteen vuoksi. Laitteen haltuun ottama huoneilma jäähtyy kylmäaineen avulla aikaansaadussa prosessissa ja laite puhaltaa viilentyneen ilman jäähdyttämään huonetta. Tämän prosessin jälkeen huoneesta poistetaan kuuma ilma poistoputklen kautta joko ikkunanräppänästä tai erillisestä kolosta!

Perinteiset tuulettimet

Perinteiset tuulettimet ajavat asiansa tiettyyn pisteeseen saakka, mutta niidenkin teho hiipuu pikkuhiljaa pyörittäessä samaa lämmintä ilmaa eestaas. Siirrettävä ilmastointilaite onkin erinomainen ratkaisu koviin helteisiin etenkin vanhojen ja huonokuntoisten ihmisten koteihin, mutta yhtä lailla tarpeellinen myös nuoremmilla ja terveillä unohtamatta lemmikkieläimiä. Kuuma ilma ei tee kenellekään hyvää pitemmän päälle, joten terveyden kannalta siirrettävä ilmastointilaite on ehdoton must-hankinta jokaiseen kotiin.

Siirrettävä ilmastointilaite ei ole hiljaisin eikä niin helposti siirrettävä laite

Kovien helteiden vallitessa siirrettävä ilmastointilaite on ehdoton ykkönen kotiin kuin kotiin. Se soveltuu parhaiten yksittäisen huoneen viilentämiseen. Suuremman asunnon jäähdyttämiseen kerralla siitä ei ole niinkään apua. Etenkin vuokra-asujalle se voi olla kultaakin arvokkaampi, sillä vuokralainen ei voi omin päin asentaa kotiinsa kiinteää viilennysjärjestelmää. Siirrettävä ilmastointilaite vie jonkin verran tilaa, mutta sen voi viedä talveksi vaikka varastoon säilöön.

Siirrettävä mutta painava

Kooltaan siirrettävä ilmastointilaite muistuttaa suurehkoa matkalaukkua, joten kyseessä ei ole kevyt laite. Jos laitetta täytyy siirrellä usein, esimerkiksi huoneesta toiseen, tämä kannattaa ottaa huomioon laitetta valitessa. Joihinkin laitteisiin kuuluu erillinen poistoputki. Tällöin putken pituus on myös hyvä ottaa huomioon, sillä putken tulisi yltää laitteesta ikkunaan. Eli siinä kohdassa, jossa laitetta aikoo pitää, tulisi olla lähistöllä avattava ikkuna tai ovi.

Siirrettävät ilmastointilaitteet eivät ole hiljaisimmasta päästä, jos verrataan kodin laitteita keskenään. Jotkut hurisevat niin kovaa, että sen läheisyydessä tavallista puheääntä ei välttämättä kuule, vaan voi pahimmassa tapauksessa joutua huutamaan kilpaa laitteen kanssa. Jos tarkoituksena on käyttää laitetta öisin, silloin on syytä kiinnittää huomiota käyntiäänen voimakkuuteen välttääkseen unettomia öitä. Siirrettävän ilmastointilaitteen keskimääräinen melutaso on noin 60-65 dB.

Muista nämä kolme asiaa, ennen kuin valitset siirrettävää ilmastointilaitetta

Kun hankinnassa on siirrettävä ilmastointilaite, kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota hintaan, kokoon ja ääneen. Laitteen voi hankkia kotiin jo muutamalla sadalla eurolla. Hinta määräytyy paljolti sen mukaan, kuinka tehokasta laitetta etsii sekä onko valmis maksamaan esimerkiksi lisätoiminnoista. Kalleimmat ilmastointilaitteet sisältävät jo paljon hienouksia, kuten esimerkiksi lämmönvaihtimen. Niiden hinnat voivatkin liikkua jo tuhansissa euroissa.

Siirrettävää ilmastointilaitetta valitessa on myös hyvä kiinnittää huomiota laitteen kokoon. Jos laitetta joutuu esimerkiksi siirtelemään huoneesta toiseen, silloin kannattaa valita sellainen laite, joka on suunniteltu siirreltäväksi. Tällöin laitteessa on jouhevasti liikkuvat rullat, jotka tekevät siirtämisestä kevyttä. Äänen suhteen kannattaa miettiä sitä, tuleeko laite esimerkiksi makuuhuoneeseen yöaikaan käytettäväksi vai käytetäänkö sitä vain päivisin. Ilmastointilaitteita on saatavilla hiljaisempia ja äänekkäämpiä malleja.